23 – Toujours Gruissan
27/08/201823 – Toujours Gruissan
La Coucourde – Centelles (477 km.)
Diumenge 26 agost
Em llevo a les 7:10, a fora hi ha 12,5ºC de temperatura.
Vaig a les dutxes, em vull rentar el cap.
Passejo en Knut, avui esmorzem lleugeret …ens reservem una mica de gana per a la cirereta final del viatge. Com cada any des de ja en fa uns quants ….
Sortim del cámping a les 10:00, hi ha 15,1ºC de temperatura exterior i tenim 189.543 Km. al compta-quilòmetres.
Fa una estona la Xènia ens ha dit que ella i l’Arnau eren a Montroig, ells venen d’Alcanar. Ens trobarem tots plegats a Gruissan, per acomiadar les vacances amb unes closques. Que és una molt bona forma d’acabar-les.
A la separació d’ autopistes, entre la que va a Marseille i la que va a Montpellier – Barcelona, hi ha una retenció quilomètrica en sentit contrari al nostre. Més o menys això mateix s’han trobat la Xènia i l’Arnau a La Jonquera.
Ens aturem per tal que en Knut faci un tomb, repostem una mica de combustible (poc més de vint eurets) ja a Gruissan, passem pels xalets de l’Av. de la Clape. i ens instal.lem a La Perle Gruissanaise. És com ser una mica a casa.
Avui tenen molta gent i van una mica de bòlit. Han suprimit unes taules que hi havia davant la porta d’entrada per a fer crèixer l’aparcament, i han creat un espai addicional exterior de degustació, en dos nivells: l’inferior és a l’ombra i el superior és al sol. També han canviat el punt d’entrega de les safates de degustació.
Agafem una dotzena d’ostres i vi blanc per anar fent temps, però de seguida arriben la Xènia i l’Arnau. Fem la comanda de gambes, unes ostres més, cargols, bou de mar, llagosta i sardines a la brasa (és la novetat d’enguany i ens han agradat molt).
Ens allarguem ben bé unes tres hores. El lloc, el menjar i la companyia s’ho valen, tenim molt per explicar-nos. No havíem vist la Xènia des que va marxar a Irlanda, gairebé fa tres mesos. Li ha provat, està tota guapa.
Marxem per separat, el jovent encara pot acabar de disfrutar una mica de la tarda del diumenge.
Com cada any, ens aturem a comprar fruita a una parada poc abans de Narbonne. Així la nevera de casa no estarà tan buida ….I és fruita collida madura, molt bona.
Autopista fins a Figueres, Olot, túnel de Bracons, …A Olot en David em relleva al volant i puc escriure aquest tros de l’etapa d’avui, la darrera d’aquestes vacances. Demà toca anar a treballar … i començar a preparar les següents !
Arribem a casa amb 190.020 Km. al compta-quilòmetres, a les 20:44 i amb 22,7ºC de temperatura. Hem fet un total de 2.684 km.
Peatges: 34,50 € + 14.50€ + 3.55€
Diesel: 26,38 €, 17,60 litres, 1,499 €/l, 189.792 km.
A més, estimem que falten uns 45 litres per a emplenar el dipòsit, a 1,2 €/l
Marisc: 28,64 + 22,88 + 74,21 €
Fruita: 12,06 €
NOTA: Crearé un document amb totes les etapes juntes, índex, quadre de despeses, coordenades, mapes de les etapes, fotos de la càmera grossa, etc. D’aquí a uns dies estarà disponible a la pàgina web.
1,484 total views, 1 views today
Delia Diez
Ostres Eva, quina pensada més bona la de la Xènia i l’Arnau. El dinar realment ha sigut la cirereta del pastís!
Podeu dir que heu fet una rematada de vacances fantàstica!
Un petonàs i que la reentreé sigui lleu!
Eva Verdaguer Garriga
Gràcies, guapa, no podem demanar més !!
magmussol
Bon dia Eva,
El primer de tot, felicitats i moltes gràcies pels teus relats de viatge, són fantàstics.
Després et voldria demanar si tens cap inconvenient en passar-me les coordenades del “merendero” de Gruissan?
N’havia sentit a parlar, però no sé com localitzar-lo.
Ricard
S@lut i bona ruta 🚐
Eva Verdaguer Garriga
Gràcies pels afalacs, Ricard.
He de publicar el relat tot fusionat en un sol document, amb les coordenades al final. Però aquest any no hi ha temps de res.
Aquí et deixo la ubicació de La Perle Gruissannaise, segur que repetiu!
La Perle Gruissanaise
6 Avenue de l’Aiguille, 11430 Gruissan, França
+33 4 68 49 23 24
https://goo.gl/maps/xxWach97n822