Alps francesos i formatges de la Savoia
31/07/2018Ja fa mesos que ens vam plantejar aquest destí. Inicialment inspirat per la «Route des Grandes Alpes», però posteriorment ampliat amb tot de visites relacionades amb la fabricació i maduració de formatges de la Savoia (n’acostumem a comprar quan anem a passar els Nadals a Valloire).
Quatre dies abans de marxar ja ens queda clar que el tema formatge serà el qui porti la veu cantant: El futlletó «L’Essentiel – Les fromages de Savoie – Une histoire vraie» ens llista tot un reguitzell de granges i caves a visitar, de les que en trio algunes per diferents raons: Per que me n’agrada l’estètica, la botiga, l’exposició, etc.
I entre formatge i formatge, potser que prenguem nota d’algun dels ports de muntanya de la ruta original (tinc un bon mapa d’IGN que la descriu), per tal de gaudir de nits a la fresca sota les estrelles. I també triarem algun punt destacat a la guia verda Michelin, per tal de gaudir de paisatges de muntanya amb bones vistes.
I com que la calor que fa abans de sortir de casa és molt intensa, potser que comencem el viatge apuntant cap a la granja que estigui més alta (i més fresca).
Trencant un costum gairebé secular, no sortirem en divendres (altres anys derrapem rodes tot just al plegar de la feina): Ens volem estalviar passar una nit calorosa prop de Narbonne. Pensem en sortir dissabte ben d’hora, a veure si ja podem dormir la primera nit als Alps, fresquets.
Aquest estiu serà el primer que marxem sense les noies: La Xènia és a Irlanda i l’Aina a Califòrnia. Tampoc no vindrà en Mateo, que ens va deixar fa gairebé dos mesos. Encara no ho hem acabat de païr.
Així és que en David, en Knut i jo comencem el nostre compte enrere particular. A diferència d’altres anys, no ho tinc massa trillat ni preparat, cap reserva feta. Més que mai volem que siguin unes vacances per a reposar. De granja en granja, de formatge en formatge, cada dia decidint on anar l’endemà. Tampoc no he tingut temps de més, aquest hivern i primavera han estat molt intensos.
1,675 total views, 1 views today
XaviCht
Bon viatge! Us anirem seguint pel blog.
Eva Verdaguer Garriga
Gràcies, i bon viatge també per vosaltres !
RosaLS
Eva, falsa alarma (t’he passat un mail!)
Quina enveja pensar en tots aquests tastets de formatge i la frequesta!!!!
Bon viatge 😉
Eva Verdaguer Garriga
Gràcies, guapa!!!
Segur que també trobareu Sachers, Mozart-kügel i altres delikatessen al vostre periple!